top of page

PROJEKT TIL BÆREDYGTIGHED

I Kolonihaveforbundet er vi i fuld gang med et projekt, som skal give medlemmer og haveforeninger inspiration og hjælp til bæredygtige aktiviteter i have og forening, og til det har vi brug for din hjælp!

Vi søger medlemsambassadører til at være med på faglige møder i de kommende måneder, og vi håber, at du kender nogen, som vi kan invitere med.

Hvad handler det om?

Projektet er et samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, der rådgiver organisationer i bæredygtig strategi.

Målet er at lave et inspirationsværktøj, der giver gode råd og vejledning til aktiviteter, som man som medlem kan give sig i kast med.

Værktøjet skal lanceres til medlemmerne i foråret 2024. Aktiviteterne spænder bredt og har både fokus på grøn energi, biodiversitet, affald, genbrug og socialt samvær. Det kan være alt lige fra at installere fælles solceller i foreningen, til at hente materialer på genbrugspladsen til at bygge et drivhus, eller få gode råd til insektfremmende planter.

Hvordan kan du hjælpe?

Vi skal afholde en række faglige møder mellem april og juni, hvor vi vil samle kloge eksperter og medlemmer. De skal hjælpe med at bestemme og kvalitetssikre, hvilke bæredygtige aktiviteter medlemmer kan gå i gang med indenfor hvert tema.

Der vil være i alt 4 møder indenfor følgende temaer:

  • Seminar 1: Grøn energi (tentativ: 28. april)

  • Seminar 2: Biodiversitet (tentativ dato: 2. maj)

  • Seminar 3: Genbrug, affald og vand (tentativ dato: 9. maj)

  • Seminar 4: Sociale fællesskaber (tentativ: 25. maj)

Vi vil gerne invitere 2 medlemmer til hvert temamøde.

Disse medlemmer vil fungere som ambassadører på vegne af andre medlemmer, og vi søger derfor i alt 8 medlemmer til de 4 seminarer.

Det er vigtigt, at medlemmet har faglig viden eller interesse indenfor én af temaerne. Og det er her, at vi har brug for dig - vi vil gerne spørge om jeres hjælp til at finde relevante medlemmer, som kunne blive inviteret med.

Så kender du/i en ildsjæl, der har tænkt i en grøn energiløsning til haven eller foreningen? Eller en som bare har styr på det med den naturvenlige have? Eller måske en, som har fundet på en smart løsning til regnvandet eller spildevandet i haven? Eller en, som har sat gang i samværet med sjove aktiviteter på kryds og tværs i foreningen?

Så vil vi rigtig gerne høre fra dig!

Hvordan gør du?

Skriv til Maria Christensen på Maria@heagenda.dk med navn, telefonnummer og e-mailadresse på medlemmet, og fortæl, hvordan han/hun kan bidrage. Så udvælger vi en række medlemmer og inviterer dem til møderne.

OBS: Datoerne på møderne er foreløbige og kan godt ændre sig. Lad derfor ikke en dato stå i vejen, hvis din kontakt er interessereret, men ikke kan på datoen.

Vi håber, at du vil tænke med os og dele dit netværk med os.

Med venlig hilsen

Karsten Kehlet

Forbundsformandbottom of page