top of page

SÅ KOMMER ROTTERNE IGEN IGEN - NYT FRA KOMMUNEN + PDF VEJLEDNING

Velkommen til en ny havesæson - uden rotter

Nu begynder en ny sæson i byens haveforeninger og nyttehaver, og vi skriver til jer for at gøre det så nemt som muligt at få en sæson uden rotter.

I Københavns Kommune er rottebekæmpelse gratis, men rottebekæmpelse er en fælles opgave, og det er altid en bedre idé at forebygge.

Her kommer derfor tre muligheder for at få og dele viden om, hvordan I undgår rotter i jeres haver og huse:

  • Hæng plakaten op og følg de enkle råd Vedhæftet finder I en plakat med enkle råd til at forebygge rotter. Del den eller hæng den gerne op, på en fælles opslagstavle – fysisk eller virtuel - i foreningen.

  • Del mailen og vejledningen her med alle i foreningen Vi har også vedhæftet en vejledning med tegninger over, hvordan I let og effektivt sikrer huse og skure mod rotter. Send gerne mailen og de vedhæftede tegninger videre til alle i haveforeningen.

  • Få besøg af skadedyrsteamet Få råd og vejledning ved et informationsmøde i netop jeres haver. Vi kan tilbyde et gratis oplæg om rotter og forebyggelse af rotter.

Jeres ansvar som have- og nytteforening

Rottebekæmpelse er en fælles opgave. Som beboere har I pligt til at sikre jeres huse og skure, så rotterne ikke kan bygge bo og sprede sig.

Vi har vedhæftet en vejledning med illustrationer af, hvordan I lettest kan sikre jeres havehuse, skure og terrasser mod rotter. Illustrationen ligger også på kk.dk/rotter under punktet Sådan undgår du rotter.

Hvis I ser en rotte Ser I en rotte ude eller inde, skal I straks anmelde det. Er der rotter indendørs skal I kontakte os på 33665817 mandag til fredag kl. 10-12 og 13-15. Rotter udendørs anmeldes på www.kk.dk/rotter. Herefter bliver I kontaktet af skadedyrsteamet.

Lovgrundlag

Arbejdet med at forebygge og bekæmpe rotter bygger på en bekendtgørelse under Miljøbeskyttelsesloven. Bekendtgørelsen angiver, at alle, der opdager, at der er rotter, skal anmelde det til kommunen, samt at alle har pligt til at sikre og renholde deres ejendom, så rotternes levemuligheder bliver så begrænsede som muligt.

Se teksten i Bekendtgørelse nr.2307 af 6. december 2021 § 3 og § 4, samt Bekendtgørelse nr. 844 af 23. juni 2017.

Er du ikke den rette modtager?

Hvis vi har brugt en forkert mailadresse, må du meget gerne vende tilbage til os, så vi kan slette dig fra listen. Hvis du kender den rette mailadresse, må du meget gerne skrive den til os.

Med venlig hilsen

Skadedyrsenheden

Med venlig hilsen

Lars Bjerg Miljøkontrollør Skadedyr _________________________________________ KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Parker, Kirkegårde og Renhold

Kraftværksvej 25 Postboks 394 2300 København S

Telefon 3366 5817

Direkte 3366 5817

EAN 5798009809452


Vejledning - Sådan forebygger du rotter i huse, skure og under terrasser_tilgængelig_03
.23
Download 23 • 481KB


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page